Wie ben ik?

Over Leonie

Ceremoniespreker

Wie ben ik? Eigenlijk praat ik liever over jullie! Maar eerlijk is eerlijk. Als ik jullie zoveel openhartige vragen stel… dan is het nu de beurt aan mij.

Mijn naam is Leonie Kraan. Geboren als Utrechtse, later verhuisd naar Brabant en Zuid-Holland. Ik ben niet zo gebonden aan grenzen :). In het werkende leven ben ik trouwambtenaar en ceremoniespreker. In het alledaagse leven partner van Ton en moeder van Gijs en tweeling Job & Roos. Wat ik graag doe? Zoveel! Hardlopen aan het strand, latte macchiato & wijn, jaren dertig huizen, muziek, reizen over de hele wereld en ja, ook mijn werk is een passie.

Voor welk werk ik passie voel?  Voor creatief en origineel werk, voor de reis- en evenementenwereld, voor het ‘iets’ willen betekenen voor anderen. En wat is het dan mooi als je dit alles mag combineren in één vak: ceremoniespreker. De trouwwereld is natuurlijk ‘Magic in the air’. Wat word ik blij van die vrolijke bubbel. Maar eveneens na een opdracht ‘in de rouw’ heb ik een kleine glimlach op mijn gezicht. Omdat ik ondanks al dat verdriet toch iets voor iemand heb mogen betekenen. En ook dat is een machtig mooi gevoel, alhoewel op een geheel andere manier.

| Life has so much more meaning
| if you can be of use to others

Het is een voorrecht om woorden te mogen geven aan het gevoel van een ander. Dat kan alleen maar omdat mensen open tegen me zijn. Zich snel op hun gemak voelen. Wat ik vaak na een gesprek hoor:

|  “We voelen nu al dat het
|   helemaal goed gaat komen ”

Iedere ontmoeting met mensen zie ik als een verrijking. Het maakt je tot wie je bent. Door nieuwe inzichten, achtergronden en verhalen.           

Iemand heeft mij ooit verteld: In het leven zou je drie passies moeten hebben. Eén waar je je beroep van maakt, één om inspiratie op te doen en één om fit te blijven.  Voor mij zijn dat: mijn werk, reizen en hardlopen.

Ik houd van nieuwe ervaringen en nieuwe uitdagingen. Reizen, van Afrika tot in Amerika, de New York Marathon en Santiago de Compostella. Een reis door de wereld, of een reis door iemands leven.

En wellicht is mijn volgende uitdaging om ook júllie ceremonie tot iets persoonlijks & onvergetelijks te maken?

Lieve groet,

Mijn naam is Leonie Kraan, trouwambtenaar én ceremoniespreker bij bijzondere levensmomenten.

“Dat is wat je doet”? Tijdens een verdiepingscursus werd ik spontaan verrast met dit cadeautje: een lied speciaal voor mij geschreven.
Over mijn werk & hoe ik hierdoor nieuwe dagen mag brengen. Luister zelf even en je snapt meteen waarom ik zo’n ambassadeur ben van live-muziek tijdens een ceremonie. 

Spreken deze kernwoorden jou aan? Mij ook!
* persoonlijk * puur * warm * enthousiast * sprankelend * liefdevol * humor * stijlvol * bevlogen * origineel * passie * toewijding * integer*  sereen * authentiek * aandacht * reizen * mensen * citaten * verwondering * wijsheid * creatief * contrasten * romantisch * tijdloos * elegant * avontuurlijk * dromen * herinneringen maken * herinneringen koesteren * formeel als het moet * ongedwongen als het kan *