Werkwijze | Laten we beginnen bij het begin

Jullie gaan trouwen! En dat kan tegenwoordig steeds persoonlijker; op de manier die bij jullie past. Met die ogen hebben jullie vast ook jullie droomlocatie uitgekozen, en de bijpassende outfits. Maar wisten jullie dat je tegenwoordig ook je eigen trouwambtenaar mee kunt nemen?

De trouwceremonie is het belangrijkste moment van de dag. Hét moment van “JA” zeggen tegen elkaar. Dat wil je toch niet aan het toeval overlaten?
Jullie bruiloft verdient een warme en sfeervolle trouwceremonie. Eén die jullie altijd bij blijft. Omdat de warmte voelbaar was. Persoonlijk. Vol liefde. Met de mensen die het dichtst bij jullie staan.
Dat begint voor mij als trouwambtenaar met vragen, luisteren, kijken en oog voor detail. Om alle informatie daarna om te kunnen zetten in woorden. Woorden die jullie liefdesverhaal vertellen. En laten voelen! 

Het hart van een ceremonie van ‘Zeg het met Liefde’ ligt in het uitspreken van die woorden die normaal niet zo snel gezegd worden. Daarvoor benader ik tot wel 8 van jullie liefste dierbaren. En verwerk ik juist ook hun inbreng in jullie persoonlijke verhaal! Alles in overleg natuurlijk. Deze uitgebreide aanpak is redelijk uniek binnen de trouwwereld.

Om dat te bereiken is er maar één goed uitgangspunt; het moet goed voelen. Jullie moeten je vrij voelen om jullie verhalen en (liefdes)geschiedenis met mij te delen. Zodat ik ze kan vertalen naar jullie eigen verhaal.

Voelen jullie die klik, dat vertrouwen? Dan ga ik graag voor jullie aan de slag. Met liefde.

|  Vraag het met Liefde
|  Schrijf het met Liefde
|  
Zeg het met Liefde

Met aandacht luister ik naar jullie verhalen, naar dat wat jullie zeggen, en ook naar dat wat jullie niet zeggen. In het verborgene, een klein knikje of een glimlach, zit vaak nog zoveel meer. Ik observeer, creëer en maak bruggetjes naar jullie favoriete muziek, citaten of passies.

Zo schrijf  ik jullie persoonlijke verhaal. Een verhaal dat jullie hopelijk lang bij zal blijven. Omdat jullie dit verhaal tijdens de ceremonie niet alleen horen, maar ook voelen en beleven. Samen met alle familie en vrienden om jullie heen.

Maatwerk | Persoonlijke benadering

Ieder bruidspaar is uniek. Jullie zijn tenslotte twee mensen met ieder hun eigen karakter en persoonlijkheid. En dat maakt het alleen maar mooier. Vertellen waarom jullie voor elkaar gekozen hebben. Waarom je zo graag bij elkaar bent, en wilt blijven.

In ons persoonlijke contact halen wij al deze informatie naar boven. In een gesprek bij jullie thuis; in je eigen vertrouwde omgeving. Mochten jullie eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek willen, dan kan dat natuurlijk ook.  De meeste bruidsparen geven de voorkeur aan videobellen, maar we kunnen ook afspreken op een locatie bij mij in de buurt.

|  Luister met je hart
|  dan hoor je zoveel meer

Gaan wij samen aan de slag? Dan leg ik jullie trouwdatum vast in mijn agenda. En ga ik mijn best doen om jullie mooie verhalen te verzamelen. Via een uitgebreid persoonlijk gesprek en met zorg samengestelde vragenlijsten. Ook benader ik graag familie en vrienden om jullie heen, mits jullie dat goed vinden uiteraard. Want uiteindelijk is en blijft het júllie ceremonie.
Op basis van alle verzamelde informatie schrijf ik jullie persoonlijke toespraak, en draag ik deze met heel veel plezier voor op jullie ‘Grote Dag’. 

Wat ik het liefste voor jullie doe?

Jullie ceremonie tot een beleving maken die helemaal bij jullie past. Waarin jullie jezelf volledig herkennen. En die ook herkenbaar is voor de mensen om jullie heen. Met een lach en een traan. Want ik kan jullie zeggen; geluk en emotie liggen op zo’n dag dicht bij elkaar. En alles mag, van hard lachen tot een ontroerende blik. Als het maar ‘echt’ is. Puur. Gewoon zoals jullie zijn.

Kennen jullie die bekende reclame slogan: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? Ik zie het zo graag. Wat Liefde doet met mensen. Elkaar zien stralen. Elkaar in het zonnetje zetten. Zowel het bruidspaar als de mensen daaromheen.

Op jullie ceremonie práten we niet alleen over de liefde, maar mag de liefde ook voelbaar zijn. Een ceremonie waarbij alles in elkaar past: de mensen, het verhaal, de muziek, alles. Precies dat waar jullie van droomden, en eigenlijk het liefst nog net dat beetje méér. Daar ga ik voor!

Tarieven

Eerste kennismaking

Vrijblijvend kennismakingsgesprek van circa 1 uur | Gratis

Trouwceremonie | Zeg het met Liefde

Maatwerk Ceremonie in heel Nederland | € 1.050  exclusief reiskosten.
Benadert hiervoor tot 4 lieve dierbaren

TOP Ceremonie in heel Nederland | € 1.250  exclusief reiskosten.
Benadert hiervoor tot 8 lieve dierbaren

NB. Wie die ‘lieve dierbaren’ zijn; getuigen, ouders, kids, besties, sportmaten of wie dan ook… dát bepalen jullie zelf.

Trouwen in het buitenland

Nederlandstalige Ceremonie in het buitenland | € 1.050  Exclusief toeslag, vervoer en verblijf
Benadert hiervoor tot 4 lieve dierbaren

Nederlandstalige TOP Ceremonie in het buitenland | € 1.250  Exclusief toeslag, vervoer en verblijf
Benadert hiervoor tot 8 lieve dierbaren

NB. Wie die ‘lieve dierbaren’ zijn; getuigen, ouders, kids, besties, sportmaten of wie dan ook… dát bepalen jullie zelf.

Trouwen in de Gemeente Steenbergen

Ceremonie op aanvraag via de gemeente | Vergoeding via de gemeente

Benaderen van eventuele lieve dierbaren gebeurt dan via het bruidspaar zelf.

 

TROUWCEREMONIE | ZEG HET MET LIEFDE
Voor het volledig verzorgen van jullie huwelijk in Nederland vraag ik een totaalbedrag vanaf € 1.050,-. (zie voor de twee keuzes het tarievenschema hierboven). Dit bedrag is exclusief reiskosten à € 0,50 cent per km. Reistijd en -afstand worden berekend vanaf het huisadres van de spreker, postcode 3241 XA.
Ik verras jullie niet met onverwachte kosten. Bij een ceremoniële bruiloft zijn er sowieso geen verdere kosten. Bij een wettelijk huwelijk in een door jullie gekozen gemeente in Nederland (mits mogelijk) komen hier nog eventuele gemeentelijke leges bij plus een éénmalige benoeming als babs. Informeer daarnaar bij de gemeente. Elke gemeente hanteert namelijk zijn eigen kosten. Kosten voor een beëdiging zijn niet van toepassing, aangezien ik door de rechtbank al voor heel Nederland beëdigd ben. Het verschil overigens tussen een ‘echte’ trouwambtenaar en een ceremoniespreker.

Wat mogen jullie daarvoor van mij verwachten?

 • Een persoonlijk of virtueel kennismakingsgesprek, indien gewenst  
 • Betrokkenheid (denk aan minimaal 40 uur werk) en creativiteit in het meedenken over jullie ceremonie
 • Het begint met vragen, luisteren, kijken en oog voor detail. Om het daarna allemaal om te zetten naar woorden. Woorden die jullie liefdesverhaal vertellen. En laten voelen.
 • Een persoonlijk gesprek bij jullie thuis of een door jullie gekozen locatie
 • Met zorg samengestelde vragenlijsten
 • Indien een wettelijk huwelijk: contact met de gemeente waar jullie trouwen voor het regelen van mijn benoeming en de officiële huwelijksakte.
 • Het (eventueel) ophalen en terugbrengen van de akte. Mogelijk moet hiervoor een extra rit worden gemaakt.
 • Trouwen jullie ceremonieel? Dan maak ik jullie eigen liefdescertificaat om te ondertekenen.
 • Contact met de mensen die belangrijk zijn in jullie leven; bijvoorbeeld jullie ouders, getuigen en/of vrienden. Ook hun woorden verwerk ik in jullie speech; als jullie dat goed vinden uiteraard.
 • Input tot wel 8 van jullie liefste dierbaren, alles in overleg! En uiteraard all-in. Geen verborgen of extra kosten!
 • Zijn er gasten die ook, tijdens de ceremonie, willen spreken? Ik maak er één geheel van.
 • Zijn er kinderen bij de ceremonie? Ik geef ze graag een eigen rol.
 • Inspiratie voor eventuele persoonlijke trouwgeloftes
 • Het vertalen van jullie eigen verhaal in een persoonlijke, passende en rakende speech!
 • Ik schrijf júllie verhaal met een mix aan humor, interactie, luchtigheid en gevoel.

 

 • Het leiden & voltrekken van een warme en stijlvolle (huwelijks)ceremonie. Ik ‘zeg het met Liefde’.
 • Jullie prachtig ingebonden speech als blijvende herinnering! Om alles nog eens rustig na te lezen, en vooral na te beleven. Tot die Grote Dag blijft jullie verhaal uiteraard een verrassing.

 • Exclusief: reiskosten.
 • Exclusief: de gemeentelijke kosten. Voor één dag en speciaal voor jullie huwelijk kan ik benoemd worden in een andere gemeente. Deze benoemingskosten verschillen per gemeente. De ene gemeente berekent ze met de gemeentelijke leges (dit zijn kosten die je altijd moet betalen aan de gemeente voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap en deze verschillen per gemeente en soms ook per dag en per locatie. Informatie vind je op de website of bij de afdeling Burgerzaken van de betreffende gemeente) en er zijn gemeentes die het aan de trouwambtenaar doorberekenen.
  Kosten voor een beëdiging zijn voor mij niet van toepassing, aangezien ik door de rechtbank al (voor heel Nederland) beëdigd ben.
 • Bruiloft in het buitenland? Ik denk graag met jullie mee. Juist in het buitenland maakt een persoonlijke Nederlandstalige ceremonie, in combinatie met een intieme club mensen, het helemaal af. In een persoonlijk gesprek bespreken we al jullie wensen, de tijdsduur en het daarbij passende tarief. Zie ook het kopje ‘Trouwen in het buitenland’.

 

   

  TROUWEN IN HET BUITENLAND
  Jullie willen trouwen in het buitenland maar dan zonder de hele papierwinkel en een ambtenaar die geen Nederlands spreekt? Ook dat kan. Als jullie ceremonieel trouwen. 
  Trouwen in de sneeuw, of in een prachtig Italiaans of Frans dorpje. Of juist helemaal hip & happening in Ibiza of een wereldstad. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden; het JA-woord aan elkaar geven op jullie droombestemming. Omringd door een intieme club van vrienden en familie. Dan mag die warme, persoonlijke ceremonie in de Nederlandse taal toch eigenlijk niet ontbreken?
  Willen jullie dat deze droom werkelijkheid wordt? Ik reis graag met jullie mee. 
  Ook hier: geen verborgen kosten. Ik reken hetzelfde tarief als bij een ceremonie in Nederland. Maar uiteraard komt hier nog een toeslag bovenop voor vervoer & verblijf. Met alle liefde maak ik een prijs op maat voor je. 

  TROUWEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN
  Willen jullie trouwen in de Gemeente Steenbergen? Ik ben er trots op onderdeel uit te mogen maken van haar team aan trouwambtenaren. En wat dacht je van haar mooie locaties: het ‘festival’ eiland van Beneden Sas, het karakteristieke Oud Stadhuis Steenbergen en het lieftallige kerkje van Nieuw-Vossenmeer. Ook hier werk ik persoonlijk en verras ik het bruidspaar graag met een op-maat-geschreven ceremonie. Maar uiteraard is mijn werkwijze hier iets anders.
  Met alle liefde trouw ik jullie ook in ‘mijn’ gemeente. Jullie kunnen bij de Afdeling Burgerzaken jullie voorkeur voor mij uitspreken bij het melden van jullie huwelijk. Het is echter geen garantie.

  RENEWAL OF THE VOWS
  Denken jullie weleens: “Zo’n persoonlijke trouwceremonie, dat hadden wij vroeger niet.” Of: “Eigenlijk is het wel een feestje waard dat wij nog steeds samen gelukkig zijn”.
  Dan is het Amerikaanse ‘renewal of the vows’ wellicht wat voor jullie. Ook in Nederland wordt het steeds populairder om de liefde opnieuw naar elkaar uit te spreken. Of jullie nu 10, 25 of 50 jaar bij elkaar zijn. Trouw opnieuw, maar dan anders. Niet voor de wet. Maar wel te midden van al jullie dierbare vrienden en familie. Samen de liefde vieren en deze opnieuw bevestigen. Dat kan zo bijzonder zijn! Neem contact met mij op. Dan nemen we samen de mogelijkheden door.

  |  De meest waardevolle dingen in het leven zijn geen ‘dingen’.
  |  Dat zijn mensen en plaatsen. Herinneringen en foto’s. 
  |  Dat zijn gevoelens en momenten. Lachen en plezier.