Werkwijze | Laten we beginnen bij het begin

Jullie gaan trouwen! En dat kan tegenwoordig steeds persoonlijker; op de manier die bij jullie past. Met die ogen hebben jullie vast ook jullie droomlocatie uitgekozen, en de bijpassende outfits. Maar wisten jullie dat je tegenwoordig ook je eigen trouwambtenaar mee kunt nemen?

De trouwceremonie is het belangrijkste moment van de dag. Hét moment van “JA” zeggen tegen elkaar. Dat wil je toch niet aan het toeval overlaten?
Jullie bruiloft verdient die warme en sfeervolle trouwceremonie. Eén die jullie altijd bij blijft. Omdat de warmte voelbaar was. Persoonlijk. Vol liefde. Met de mensen die het dichtst bij jullie staan.
Dat begint voor mij als trouwambtenaar met vragen, luisteren, kijken en oog voor detail. Maar ook die gestructureerde aanpak, om niets aan het toeval over te laten. Om alle verzamelde informatie daarna om te kunnen zetten in woorden. Woorden die jullie liefdesverhaal vertellen. En laten voelen! 

Het hart van een ceremonie van ‘Zeg het met Liefde’ ligt in het uitspreken van die woorden die normaal niet zo snel gezegd worden. Noem het mijn persoonlijke missie. Noem het ‘bezieling’. Want waarom wachten met de mooiste woorden, de leukste verhalen, als dat nu al kan? Laten we op jullie trouwdag vooral ook de liefde vieren. De liefde voor elkaar en de liefde voor al die mooie mensen om jullie heen.
En dáárvoor benader ik tot wel 8 van jullie liefste dierbaren. En verwerk ik ook hun inbreng in jullie persoonlijke verhaal! Alles in overleg uiteraard. Een uitgebreide aanpak? Jazeker! Tijdsintensief? Ook dat. En daarom ook redelijk uniek binnen de trouwwereld. Maar ik ben er van overtuigd dat het de mooiste ‘kunstwerkjes’ oplevert. Een verhaal vol verrassing, emotie én herkenbaarheid.

Een verhaal dat eveneens kan bestaan uit een mix van gesproken én gezongen woorden. Dat is namelijk het geval als je live muziek toevoegt aan jullie ceremonie. Als zorgvuldig gekozen woorden van de babs worden begeleid, als het ware gedragen, door de muziek. Kippenvel gegarandeerd als de klanken van piano of gitaar langzaam overgaan in een lied of woorden. Maar ik werk ook samen met muzikanten die hun muziek door jullie hele ceremonie heen verweven. Over pure magie gesproken. Dat tilt jullie ceremonie écht naar een hoger niveau, en creëert precies die wow-factor! Zeker het overwegen waard. Muziek heeft nu eenmaal de kracht om bepaalde herinneringen en gevoelens direct op te roepen. En als je die kracht op een creatieve manier weet in te zetten …  ik vertel je er graag meer over!

Om dat te bereiken is er maar één goed uitgangspunt; het moet goed voelen. Jullie moeten je vrij voelen om jullie verhaal en (liefdes)geschiedenis met mij te delen. Zodat ik ze kan vertalen naar jullie eigen verhaal. Al of niet in samenwerking met muziek.

Voelen jullie die klik, dat vertrouwen? Dan ga ik graag voor jullie aan de slag. Met liefde.

|  Vraag het met Liefde
|  Schrijf het met Liefde
|  
Zeg het met Liefde

Met aandacht luister ik naar jullie verhalen, naar dat wat jullie zeggen, en ook naar dat wat jullie niet zeggen. In het verborgene, een klein knikje of een glimlach, zit vaak nog zoveel meer. Ik observeer, creëer en maak bruggetjes naar jullie favoriete muziek, citaten of passies.

Zo schrijf  ik jullie persoonlijke verhaal. Een verhaal dat jullie hopelijk lang bij zal blijven. Omdat jullie dit verhaal tijdens de ceremonie niet alleen horen, maar ook voelen en beleven. Samen met alle familie en vrienden om jullie heen.

Maatwerk | Persoonlijke benadering

Ieder bruidspaar is uniek. Jullie zijn tenslotte twee mensen met ieder een eigen karakter en persoonlijkheid. En dat maakt het alleen maar mooier. Vertellen waarom jullie voor elkaar gekozen hebben. Waarom je zo graag bij elkaar bent, en wilt blijven.

In ons persoonlijke contact halen wij al deze informatie naar boven. In een gesprek bij jullie thuis; in je eigen vertrouwde omgeving. Mochten jullie eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek willen, dan kan dat natuurlijk ook.  Graag spreek ik dan af  in een koffietentje bij mij om de hoek. Maar als jullie de voorkeur geven aan een zoom afspraak, dan kan dat natuurlijk ook. 

|  Luister met je hart
|  dan hoor je zoveel meer

Gaan wij samen aan de slag? Dan leg ik jullie trouwdatum vast in mijn agenda. En ga ik mijn best doen om jullie mooie verhalen te verzamelen. Via een uitgebreid persoonlijk gesprek en met zorg samengestelde vragenlijsten. Ook benader ik graag familie en vrienden om jullie heen, mits jullie dat goed vinden uiteraard. Want uiteindelijk is en blijft het júllie ceremonie.
Op basis van alle verzamelde informatie schrijf ik jullie persoonlijke toespraak, en draag ik deze met heel veel plezier voor op jullie ‘Grote Dag’. 

Wat ik het liefste voor jullie doe?

Jullie ceremonie tot een beleving maken die helemaal bij jullie past. Waarin jullie jezelf volledig herkennen. En die ook herkenbaar is voor de mensen om jullie heen. Met een lach en een traan. Want ik kan jullie zeggen; geluk en emotie liggen op zo’n dag dicht bij elkaar. En alles mag, van hard lachen tot een ontroerende blik. Als het maar ‘echt’ is. Puur. Gewoon zoals jullie zijn.

Kennen jullie die bekende reclame slogan: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? Ik zie het zo graag. Wat Liefde doet met mensen. Elkaar zien stralen. Elkaar in het zonnetje zetten. Zowel het bruidspaar als de mensen daaromheen.

Op jullie ceremonie práten we niet alleen over de liefde, maar mag de liefde ook voelbaar zijn. Een ceremonie waarbij alles in elkaar past: de mensen, het verhaal, de muziek, alles. Precies dat waar jullie van droomden, en eigenlijk het liefst nog net dat beetje méér. Daar ga ik voor!

Tarieven

Eerste kennismaking

Vrijblijvend kennismakingsgesprek van circa 1 uur | Gratis

Trouwceremonie | Zeg het met Liefde

Maatwerk Ceremonie in Nederland | 1299,- exclusief reiskosten.
Benadert hiervoor tot 4 lieve dierbaren

TOP Ceremonie in heel Nederland | 1599,- exclusief reiskosten.
Benadert hiervoor tot
8 lieve dierbaren

NB. Wie die ‘lieve dierbaren’ zijn; getuigen, ouders, kids, besties, sportmaten of wie dan ook… dát bepalen jullie zelf.

Trouwen in het buitenland

Nederlandstalige ceremonie in het buitenland |  Vanaf 1299,-  (zie pakketten hierboven)
Inclusief tijdsinvestering van 60 uur, exclusief vervoer en verblijf. Denk voor de bijkomende kosten aan een bijdrage van € 500,- voor retourvlucht en twee eenvoudige overnachtingen. Is autohuur noodzakelijk voor de locatie? Dan komt deze er nog bij. Bij een ceremonieel huwelijk in het buitenland vervallen dan weer de gemeentelijke leges en de kosten voor benoeming van een trouwambtenaar.  
Benadert hiervoor resp. 4 tot 8
 lieve dierbaren (zie Maatwerk en TOP pakket)

NB. Wie die ‘lieve dierbaren’ zijn; getuigen, ouders, kids, besties, sportmaten of wie dan ook… dát bepalen jullie zelf.

Trouwen in de Gemeente Steenbergen

Ceremonie op aanvraag via de gemeente | Vergoeding via de gemeente

Benaderen van eventuele lieve dierbaren gebeurt via het bruidspaar zelf.

 

TROUWCEREMONIE | ZEG HET MET LIEFDE
Voor het volledig verzorgen van jullie huwelijk in Nederland vraag ik een totaalbedrag van € 1299,- ofwel € 1599,- (zie tarievenschema hierboven). Dit bedrag is exclusief reiskosten à € 0,50 cent per km. Reistijd en -afstand worden berekend vanaf het huisadres van de spreker, postcode 3241 XA.
Ik verras jullie niet met onverwachte kosten. Bij een ceremoniële bruiloft zijn er sowieso geen verdere kosten. Bij een wettelijk huwelijk in een door jullie gekozen gemeente in Nederland (mits mogelijk) komen hier nog eventuele gemeentelijke leges bij plus een éénmalige benoeming als babs. Informeer daarnaar bij de gemeente. Elke gemeente hanteert namelijk zijn eigen kosten. Kosten voor een beëdiging zijn niet van toepassing, aangezien ik door de rechtbank al voor heel Nederland beëdigd ben. Dit is overigens precies het verschil tussen een officiële trouwambtenaar (BABS) en een ceremoniespreker. Alleen een BABS heeft een vaste benoeming bij een gemeente. 

Wat mogen jullie daarvoor van mij verwachten?

 • Een persoonlijk of virtueel kennismakingsgesprek, indien gewenst  
 • Betrokkenheid (denk aan minimaal 40 uur werk) en creativiteit in het meedenken over jullie ceremonie
 • Het begint met vragen, luisteren, kijken en oog voor detail. Om het daarna allemaal om te zetten naar woorden. Woorden die jullie liefdesverhaal vertellen. En laten voelen.
 • Een persoonlijk gesprek bij jullie thuis of een door jullie gekozen locatie
 • Met zorg samengestelde vragenlijsten
 • Indien een wettelijk huwelijk: contact met de gemeente waar jullie trouwen voor het regelen van mijn benoeming en de officiële huwelijksakte.
 • Het (eventueel) ophalen en terugbrengen van de akte. Mogelijk moet hiervoor een extra rit worden gemaakt.
 • Trouwen jullie ceremonieel? Dan maak ik jullie eigen liefdescertificaat om te ondertekenen.
 • Contact met de mensen die belangrijk zijn in jullie leven; bijvoorbeeld jullie ouders, getuigen en/of vrienden. Ook hun woorden verwerk ik in jullie speech; als jullie dat goed vinden uiteraard.
 • Input tot wel 8 van jullie liefste dierbaren, alles in overleg! En uiteraard all-in. Geen verborgen of extra kosten!
 • Zijn er gasten die ook, tijdens de ceremonie, willen spreken? Ik maak er één geheel van.
 • Zijn er kinderen bij de ceremonie? Ik geef ze graag een eigen rol.
 • Inspiratie voor eventuele persoonlijke trouwgeloftes
 • Het vertalen van jullie eigen verhaal in een persoonlijke, passende en rakende speech!
 • Ik schrijf júllie verhaal met een mix aan humor, interactie, luchtigheid en gevoel.

 

 • Het leiden & voltrekken van een warme en stijlvolle (huwelijks)ceremonie. Ik ‘zeg het met Liefde’.
 • Jullie prachtig ingebonden speech als blijvende herinnering! Om alles nog eens rustig na te lezen, en vooral na te beleven. Tot die Grote Dag blijft jullie verhaal uiteraard een verrassing.

 • Exclusief: reiskosten.
 • Exclusief: de gemeentelijke kosten. Voor één dag en speciaal voor jullie huwelijk kan ik benoemd worden in een andere gemeente. Deze benoemingskosten verschillen per gemeente. De ene gemeente berekent ze met de gemeentelijke leges (dit zijn kosten die je altijd moet betalen aan de gemeente voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap en deze verschillen per gemeente en soms ook per dag en per locatie. Informatie vind je op de website of bij de afdeling Burgerzaken van de betreffende gemeente) en er zijn gemeentes die het aan de trouwambtenaar doorberekenen.
  Kosten voor een beëdiging zijn voor mij niet van toepassing, aangezien ik door de rechtbank al (voor heel Nederland) beëdigd ben.
 • Bruiloft in het buitenland? Ik denk graag met jullie mee. Juist in het buitenland maakt een persoonlijke Nederlandstalige ceremonie, in combinatie met een intieme club mensen, het helemaal af. In een persoonlijk gesprek bespreken we al jullie wensen, de tijdsduur en het daarbij passende tarief. Zie ook het kopje ‘Trouwen in het buitenland’.

 

   

  TROUWEN IN HET BUITENLAND
  Jullie willen trouwen in het buitenland maar dan zonder de hele papierwinkel en een ambtenaar die geen Nederlands spreekt? Ook dat kan. Als jullie ceremonieel trouwen. 
  Trouwen in de sneeuw, of in een prachtig Italiaans of Frans dorpje. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden; het JA-woord aan elkaar geven op jullie droombestemming. Omringd door een intieme club van vrienden en familie. Dan mag die warme, persoonlijke ceremonie in de Nederlandse taal toch eigenlijk niet ontbreken?
  Willen jullie dat deze droom werkelijkheid wordt? Ik reis graag met jullie mee. Zo graag, dat ik voor die extra tijdsinvestering van 30 uur geen extra toeslag vraag. Je mag rekenen op mijn normale tarief vanaf 1299,- voor een Nederlandstalige Maatwerk Ceremonie op de locatie van jullie dromen. Uiteraard komt daar nog een toeslag bij voor het benodigde vervoer & verblijf. Maar bij een buitenland huwelijk vervallen dan weer de gemeentelijke leges en kosten voor benoeming van een trouwambtenaar. Een prijsindicatie vind je in het tarievenschema hierboven. Met alle liefde maak ik een prijs op maat voor je. 

  TROUWEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN
  Willen jullie trouwen in de Gemeente Steenbergen? Ik ben er trots op onderdeel uit te mogen maken van haar team aan trouwambtenaren. En wat dacht je van haar mooie locaties: het ‘festival’ eiland van Beneden Sas, het karakteristieke Oud Stadhuis Steenbergen en het lieftallige kerkje van Nieuw-Vossenmeer. Ook hier werk ik persoonlijk en verras ik het bruidspaar graag met een op-maat-geschreven ceremonie. Maar uiteraard is mijn werkwijze hier iets anders.
  Met alle liefde trouw ik jullie ook in ‘mijn’ gemeente. Jullie kunnen bij de Afdeling Burgerzaken jullie voorkeur voor mij uitspreken bij het melden van jullie huwelijk. Het is echter geen garantie.

  RENEWAL OF THE VOWS
  Denken jullie weleens: “Zo’n persoonlijke trouwceremonie, dat hadden wij vroeger niet.” Of: “Eigenlijk is het wel een feestje waard dat wij nog steeds samen gelukkig zijn”.
  Dan is het Amerikaanse ‘renewal of the vows’ wellicht wat voor jullie. Ook in Nederland wordt het steeds populairder om de liefde opnieuw naar elkaar uit te spreken. Of jullie nu 10, 25 of 50 jaar bij elkaar zijn. Trouw opnieuw, maar dan anders. Niet voor de wet. Maar wel te midden van al jullie dierbare vrienden en familie. Samen de liefde vieren en deze opnieuw bevestigen. Dat kan zo bijzonder zijn! Neem contact met mij op. Dan nemen we samen de mogelijkheden door.

  |  De meest waardevolle dingen in het leven zijn geen ‘dingen’.
  |  Dat zijn mensen en plaatsen. Herinneringen en foto’s. 
  |  Dat zijn gevoelens en momenten. Lachen en plezier.